RECEPTY

Dort bez lepku a laktózy

23.02.2017 REDAKCE
Autor článku

Dort bez lepku a laktózy

 Sbíhají se vám sliny při pomyšlení na lahodný ovocný dort s čokoládou, šlehačkou a pravým marcipánem? Jenže váš miláček je na bezlepkové/bezlaktózové dietě a lepek/laktóza jsou v každém kupovaném dezertu i čokoládě? Nevadí, to se dá snadno obejít. Oslaďte mu den za využití „bezpečných“ ingrediencí a za odměnu si vysloužíte mnoho sladkých polibků. Co budete potřebovat, než se pustíte do pečení?

Na korpus: 500g kaštanové mouky, 5 vajec, 150 ml kokosového krému, 3 lžičky holandského kakaa (+1-2 lžičky na vysypání dortové formy), 1 lžíce kokosového oleje (+1 lžíce na vymazání dortové formy), 1 lžička prášku do pečiva, ½ lžičky vanilkového extraktu, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce medu.

Bezpracná náplň: Ovocný džem z lesního ovoce.

Jednoduché zdobení: Šlehačka z rostlinného mléka (200 ml), červený marcipán na potažení dortu (200 g), čokoládové hoblinky/boby (1 hrst), libovolné množství červeného lesního ovoce (jahody/maliny/rybíz/brusinky).

 Postup přípravy: Vytřít srdíčkovou formu kokosovým olejem a vysypat kakaem. Smíchat přísady, rozdělit na tři díly a ty postupně péct v troubě na 200°C, každou placku péct 20-30 min dozlatova. Vychladlé placky spojit 2 vrstvami džemu (nešetřit). Dort potáhnout marcipánem, ozdobit kupovanou hotovou šlehačkou, posypat čokoládovými boby a podle potřeby přidat čerstvé/rozmražené červené lesní ovoce. Dort nechat přes noc uležet v ledničce a v den D podávat s douškem kvalitního polosladkého bílého vína.

Celková doba přípravy: 2-3 hodiny.

Cena dortu: 500 Kč.

Porce: 6-8 kousků.

 Užijte si výjimečný den se sladkou tečkou!

 

Kopírovat odkaz

Doporučené články

Zimní trio: Nachlazení, rýma, kašel. Jak s nimi zatočit? Zimní trio: Nachlazení, rýma, kašel. Jak s nimi zatočit?
Není štrúdl jako štrúdl Není štrúdl jako štrúdl
Osvěžující okurkový drink Osvěžující okurkový drink
Zmrzlinu? Pojďme si ji připravit! Zmrzlinu? Pojďme si ji připravit!


x