RECEPTY

Zmrzlinu? Pojďme si ji připravit!

19.07.2017 REDAKCE
Autor článku

Zmrzlinu? Pojďme si ji připravit!

Zmrzlina neodmyslitelně patří k letním radovánkám. Češi se rozhodně v pojídání zmrzliny nenechají před ostatními národy zahanbit a za rok na osobu padnou 3 litry. Za tuto pochoutku tak dohromady neváháme utratit 3 miliardy korun za rok. Ne nadarmo se však říká, že co je domácí, to chutná nejlépe. A taková domácí zmrzlina je neuvěřitelná lahoda, která nadchne i tvé přátele. Jak na ni? Je to jednoduché!

Jednoduše a rychle

Pokud pro tebe výroba výtečné domácí zmrzliny představuje nutnost pořízení zmrzlinovače, nemusíš mít strach. Zmrzlina se dá vyrobit i bez nutnosti speciálního nástroje, postačí ti mraznička. Při výrobě zmrzliny se navíc nekladou meze tvé fantazie. Připravit můžeš klasické ovocné zmrzliny, smetanové, tvarohové, s kousky čokolády…

Ovocné nanuky

Ovocné nanuky jsou tak jednoduché, že je zvládneš připravit i poslepu. Nejjednodušší varianta spočívá v nalití 100% džusu do formy a jeho následném zmrazení. Pokud chceš připravit nanuky z čerstvého ovoce, stačí rozmixovat tvé oblíbené ovoce (jahody, meruňky, broskve, banán) s vanilkovým cukrem a troškou vody. Rozmixovanou směs následně necháš zamrazit a je hotovo.

Čokoládová zmrzlina

Pokud dáváš přednost spíše čokoládovým zmrzlinám, máme pro tebe recept na jednu, na které si snadno vytvoříš závislost.

Co budeš potřebovat?

  • 200 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 2,5 dcl plnotučného mléka
  • 120 g cukru krupice
  • 500 ml smetany na šlehání
  • lžičku vanilkového cukru
  • oříšky

Příprava vynikající čokoládové zmrzliny není náročná, vyžaduje ale opakované šlehání, aby byla nadýchaná a krémovitá. Nejdříve nastrouhej čokoládu a promíchej ji s cukrem, krupicovým i vanilkovým. Mléko přiveď k varu, přidej směs čokolády a cukru a míchej ji, dokud se nerozpustí. Ve chvíli, kdy čokoládová směs vychladne, přimíchej do ní smetanu ke šlehání a ulož ji do ledničky. Zmrzlinu nechej v ledničce zhruba hodinu a poté ji dej na 30 minut do mrazáku. Po 30 minutách vyndej, prošlehej a vrať zpátky do mrazáku. Tento proces opakuj třikrát, při třetím promíchání můžeš přidat oříšky podle chuti.

Dobrou chuť!

Kopírovat odkaz

Doporučené články

Není štrúdl jako štrúdl Není štrúdl jako štrúdl
Osvěžující okurkový drink Osvěžující okurkový drink
Vyrobte si výborné arašídové máslo Vyrobte si výborné arašídové máslo


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.