RECEPTY

Zmrzlinu? Pojďme si ji připravit!

19.07.2017 REDAKCE
Autor článku

Zmrzlinu? Pojďme si ji připravit!

Zmrzlina neodmyslitelně patří k letním radovánkám. Češi se rozhodně v pojídání zmrzliny nenechají před ostatními národy zahanbit a za rok na osobu padnou 3 litry. Za tuto pochoutku tak dohromady neváháme utratit 3 miliardy korun za rok. Ne nadarmo se však říká, že co je domácí, to chutná nejlépe. A taková domácí zmrzlina je neuvěřitelná lahoda, která nadchne i tvé přátele. Jak na ni? Je to jednoduché!

Jednoduše a rychle

Pokud pro tebe výroba výtečné domácí zmrzliny představuje nutnost pořízení zmrzlinovače, nemusíš mít strach. Zmrzlina se dá vyrobit i bez nutnosti speciálního nástroje, postačí ti mraznička. Při výrobě zmrzliny se navíc nekladou meze tvé fantazie. Připravit můžeš klasické ovocné zmrzliny, smetanové, tvarohové, s kousky čokolády…

Ovocné nanuky

Ovocné nanuky jsou tak jednoduché, že je zvládneš připravit i poslepu. Nejjednodušší varianta spočívá v nalití 100% džusu do formy a jeho následném zmrazení. Pokud chceš připravit nanuky z čerstvého ovoce, stačí rozmixovat tvé oblíbené ovoce (jahody, meruňky, broskve, banán) s vanilkovým cukrem a troškou vody. Rozmixovanou směs následně necháš zamrazit a je hotovo.

Čokoládová zmrzlina

Pokud dáváš přednost spíše čokoládovým zmrzlinám, máme pro tebe recept na jednu, na které si snadno vytvoříš závislost.

Co budeš potřebovat?

  • 200 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 2,5 dcl plnotučného mléka
  • 120 g cukru krupice
  • 500 ml smetany na šlehání
  • lžičku vanilkového cukru
  • oříšky

Příprava vynikající čokoládové zmrzliny není náročná, vyžaduje ale opakované šlehání, aby byla nadýchaná a krémovitá. Nejdříve nastrouhej čokoládu a promíchej ji s cukrem, krupicovým i vanilkovým. Mléko přiveď k varu, přidej směs čokolády a cukru a míchej ji, dokud se nerozpustí. Ve chvíli, kdy čokoládová směs vychladne, přimíchej do ní smetanu ke šlehání a ulož ji do ledničky. Zmrzlinu nechej v ledničce zhruba hodinu a poté ji dej na 30 minut do mrazáku. Po 30 minutách vyndej, prošlehej a vrať zpátky do mrazáku. Tento proces opakuj třikrát, při třetím promíchání můžeš přidat oříšky podle chuti.

Dobrou chuť!

Kopírovat odkaz

Doporučené články

Zimní trio: Nachlazení, rýma, kašel. Jak s nimi zatočit? Zimní trio: Nachlazení, rýma, kašel. Jak s nimi zatočit?
Není štrúdl jako štrúdl Není štrúdl jako štrúdl
Osvěžující okurkový drink Osvěžující okurkový drink